Karin - det som inte dödar mig blir jag starkare av

Bandy

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av Bandy. Har väl haft lite småkoll på vilka lag som brukar vara duktiga, men inte mer än så. Idag så satt pappa och kollade på VM-finalen mellan Ryssland och Sverige. Det var faktiskt en rätt rolig sport att kolla på. Lite som fotboll, fast på is då förstås.

Matchen var riktig spännande. I 91 minuten leder Sverige med 5-4, Ryssland får då en hörna och såklart gör de mål. Sen var det förlängning där den som gjorde det första målet vann. I den andra förlängningsperioden (kan man säga så?) lyckas Sverige göra mål och tar hem guldet :).

/Karin
2010-01-31 @ 21:13:16 Permalink Sport Kommentarer (0) Trackbacks ()


Effektiv d-dag

Har idag haft d-dag. Denna gången utnyttjade jag den verkligen. På förmiddagen traskade jag runt i hela Staffanstorp och sökte sommarjobb lite här och där. Vid 1 åkte jag in till Lund för att vara med på innebandyträning. Som jag sagt tidigare är det ju andra delen i Slaget om Lund imorgon klockan 14.00 på Högevalls idrottshall. Kom och kolla vet jag! heja på Spyken. Vi i röda tröjor alltså.

Väl hemma igen satte jag mig och planerade vad jag skriva på svenskaskrivningen imorgon. Vi ska skriva ett brev till Voltaire med inslag av hans bok Candide. Drygt javisst!

Nu ska jag lyssna på matchen Frölunda-Skellefteå AIK.

/Karin
2010-01-28 @ 20:57:45 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


För att Jenny är cool

Har idag tränat lite inför Innebandymatchen på fredag. Herregud vad jag tappat alla mina innebandyskills!

Tänkte såhär när det är valår tipsa om en blogg som är sjukt cool! Tryck här.

/Karin
2010-01-26 @ 20:26:09 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppsamlingsinlägg

Idag ska jag samla upp de senaste 3 dagarna i några korta meningar.

Min Simon (nej, jag äger inte honom, men han är ju mer min än din, eller hur?) va här i helgen. På lördagen försökte jag guida runt i Malmö så gott jag kunde. Vi var i alla fall nere i västra hamnen och kikade lite. Tog även en fika inne i stan. Hör och häpna; jag drack en smoothie! Den innehåller ju frukt och massa sånt läskigt. Helt sjukt att jag fortfarande lever.

På söndagen kom mina inte så fullt underbara kusiner. Även den lilla bjudningen övrlevde jag. Även Simon. Hela helgen är ett rent mirakel.

Idag har inte hänt så mycket. Jag har hittat en helt fantastisk låt. Min pappa råkade höra den. Det var hans favoritlåt när han var yngre. Coolt. För er som inte vet det så har min pappa och jag väldigt lik musiksmak. Det kan tyckas skumt. Jag tycker det är nice. Här är låten iaf:



/Karin
2010-01-25 @ 21:35:26 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (3) Trackbacks ()


I efterhand var det ett väldigt konstigt samtalsämne

När vi har lunch i skolan är vi oftast väldigt trötta och flummiga. Detta leder då till väldigt konstiga samtalsämnen. Idag kom vi av någon anledning in på vilka lärare som är tänkbara respektive otänkbara att "umgås" med. Ja, det är rätt sjukt! Citat från detta samtal kommer förmodligen komma upp på Pernillas blogg inom en snar framtid!

Föresten så har jag glömt berätta att jag kom med i Spykens innebandylag i "Slaget om Lund". Matchen, mot Katte, spelas fredag den 29/1 på Högevalls idrottshall klockan 14.00 om ni vill komma och kolla när jag gör bort mig.

/Karin
2010-01-22 @ 18:13:55 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Varför ska jag säga det när Lasse Lindh gör det så bra

Läs rubrik




/Karin
2010-01-20 @ 22:49:56 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (0) Trackbacks ()


En ständigt nickande Fritzl...

Period 2 började idag på Spyken. På Spyken är man alternativa därför börjar man inte på måndagen som alla andra gjorde. Coolt va?

För någon vecka sedan sa jag att mitt schema "var helt okej". Jag tittade närmare på det idag. Det är så fan heller okej! Slutar ju assent varje dag och bara 2 sovmorgnar!

/Karin
2010-01-20 @ 22:40:24 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Årets första Sekamehumöte

Idag hade Sekamehu årets första möte. Vi fixade närvarokort och en sjukt fin planering som vi döpte till "Sekamehus saker som ska ske sunder svåren".

Vi delade även ut julklappar. Jag fick en hamburgartelefon (bara så ni vet uttalar jag det; hambörjartelefon), Skittles och ett par kostrumpor.



/Karin
2010-01-19 @ 21:35:26 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jag vet, jag vet, jag vet!

Hade två timmars håla. Kommer till lektionen och får då reda på att den är inställd. Kul, verkligen skitkul!

Hade årets första bäverscoutmöte idag. Barnen är helt underbara (för det mesta i alla fall). Hur gulligt är det inte att i princip alla är helt sjukt entusiastiska så fort de kan något och låter "jag vet, jag vet, jag vet!". Någonstans på vägen försvinner denna entusiasmen. Var, undrar jag?

/Karin
2010-01-18 @ 21:08:18 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Filmkväll

Igår/inatt hade jag och Jenny en liten filmkväll. Chips, dippa och tre bra filmer.



Detta var första gången jag såg hela fucking åmål. Det känns bra, även om jag är lite efter. Sen måste jag rekommendera att båda läsa boken och se filmen Flyga drake.

/Karin
2010-01-17 @ 15:10:28 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vem stannar kvar i skolan för att spela kort?

Jag har skrattat mycket idag. det kan bero på att jag inte åt frukost. Man hade då kunnat tänka sig att jag skulle bli butter, men det blev jag inte. Kanske var det för att jag satt och tryckte i mig dextrosol som blev över efter fysikslutprovet igår (som btw gick bajs. <-- underbar svenska!), men vad vet jag, vad vet jag..?

Ikväll har jag smakat chips med bearnaisesåssmak. Det smakade inte gott. Inte äckligt heller. det är ungefär som Marabou vinter. Man vet inte riktigt vad det är, men man stoppar det i munnen. Tuggar. Sväljer. Eller i alla fall är det så för mig, men det är kanske bara för att jag är jag.

Jag saknar min pojkvän Simon. Jättemycket. Bara så ni vet.

/Karin
2010-01-15 @ 23:29:37 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


För att du är cool

Bara för att du är så cool och faktiskt kollar igenom min blogg lite då och då, så tycker jag att du ska ta dig en titt på mina "länkar" på höger sida längst ner.

/Karin
2010-01-13 @ 21:17:35 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (3) Trackbacks ()


Wiiiiiiiii!

Vet ni vad? Jag fick alla rätt på mitt matteprov. Helt sjukt. Jag är så glad nu. Är fortfarande i någon slags chock. Jag menar, jag har aldrig fått alla rätt på ett prov på gymnasiet. Inte över huvud taget och så får jag det på ett matteprov! Förlåt om ni tycker att jag skryter eller någonting, men jag är så glad!

Bara för att jag är så glad ska ni få ett härligt klipp med Håkan Hellström live att njuta av! :D Wiiiii!


/Karin
2010-01-13 @ 20:13:53 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pillerlåda

Efter skolan rotade jag runt i vår pillerlåda och hittade en treo. Treo är bland det äckligaste som finns, men min huvudvärk släppte! Kände mig då mogen för att sätta mig och studera fysik. Efter en mycket kort tid kom min huvudvärk tillbaka. Den där äckliga treon jag svalde ner kändes helt plötsligt fruktansvärt onödig. Tog en titt till i vår pillerlåda och hittade en panodil. Panodil är den sämsta värktabletten ever. Slutar nog med att jag letar fram en ipren snart alltså..

Förlåt alla ni som tyckte att ni precis slösade bort lite tid av ert liv på att läsa min huvudvärkstablettshistoria. Förlåt.

/Karin

2010-01-11 @ 20:05:40 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Den vita springaren

Idag tog pappa med resten av familjen (alltså de som fortfarande bor kvar i stp-town) på en biltur i hans nya bil som han själv kallar "den vita springaren". Den har läderklädsel och allt.

Resten av dagen studerade jag fysik. Sounds like fun, huh?

Jag tog en snabb sväng upp på vinden för at dumpa julpyntslådor också.

/Karin

Somewhere over the rainbow bluebirds fly
And the dream that you dare to,why, oh why can't I?

-Israel Kamakawiwo Ole'-

2010-01-10 @ 21:02:36 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Karin har en sak att erkänna..

Jag har en sak att erkänna. Idag har jag fått spotify. Ja, det är sant. Jag har inte haft det förrän nu. Men bättre sent än aldrig heter det väl.

/Karin
2010-01-09 @ 23:11:15 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (1) Trackbacks ()


So long, so long and thanks for all the fish

Jag frågade lite på skämt mina föräldrar om de kunde städa mitt rum, eftersom det såg ut som något sprängts där, och till min förvåning erbjuder sig pappa att göra det! Eller han kunde göra det om jag gick ut med Kelvin resten av veckan (alltså idag och imorgon). Jag tyckte det lät som en bra deal. Så nu har jag ett rum som är så välstädat att man t o m kan se golv, skrivbord och nattduksbord! Helt sjukt.

Jag kan även berätta för er att jag pluggat fysik idag. Lyckades gå igenom de 4 sista kapitlen. Imorgon ska jag klura vidare på de uppgifter jag inte fattade och kolla på två av kapitlena lite extra, eftersom de var krångliga. Jag menar va *** är kraftmoment? Kan någon människa svara på den frågan så att man fattar.

Jag och lillasyster har idag sett "Liftarens guide till galaxen" därav rubriken.


/Karin
2010-01-09 @ 23:05:38 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Denna kvällen ska jag andas, sen, då jävlar!

Äntligen, äntligen har Hannas små vänner lugnat ner sig lite. De skrattar i alla fall inte lika hysteriskt. Även Kelvin har lugnat ner sig. Nu kan man snart höra sina egna tankar. Skönt.

Har precis skrivit ut mitt schema för period 2 som börjar om två veckor tror jag. Det är sämre än förra perioden, men inte fruktansvärt dåligt. Hade kunnat vara värre om man säger som så.

I helgen ska jag studera fysik. På riktigt. Jag ska bannemej ha MVG i fysik A! Jag vet att fysik B kommer gå åt helvete och då måste jag ju väga upp med ett bra betyg i fysik A i alla fall, eller hur?..


Tuff låt. God natt.

/Karin

I'm a young soul
In this very strange world
Hoping I could learn a bit bout what is true and fake
But why all this hate?
Try to communicate
Finding trust and love is not always easy to make

-Yael Naim-
2010-01-08 @ 22:03:57 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tinnitus i hjärtat

Idag fyller min lillasyster 13 år. Vi firade detta genom att äta på gästis i staffanstorp. Och herregud vad god mat det var!

Imorgon börjar jag skolan 10 och slutar 12.20 om jag inte minns fel. Det känns som en bra första-dagen-efter-lovet-dag.

Här kommer en finfin bob hund-låt



/Karin
2010-01-07 @ 21:25:16 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (2) Trackbacks ()


Mohahaha

Förlåt, men jag måste få vara lite skadeglad för alla som måste till skolan imorgon. Själv har man ju d-dag. Sen att jag måste sitta hela dagen och plugga fysik. Det är en annan sak. Jag slipper ju i alla fall gå upp äckligt tidigt!

/Karin

Tralalala lilla molntuss
Kom hit så skall du få en puss

-bob hund-
2010-01-06 @ 21:30:13 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hockey

Igår spelades det hockey. Som jag nämnde var det bronsmatch mellan Sverige och Schweiz. Mathcen slutade 11-4 till Sverige. Sverige var helt klart överlägsna, men lyckades klanta till det och i princip ge 4 mål till Schweiz. Sverige tog i alla fall brons till slut. Det får man väl döma som okej.





Frölunda spelade också. De mötte HV71 hemma. Matchen slutade 2-2. Faktiskt rätt bra med tanke på att HV har 20 poäng mer än Frölunda!

/Karin
2010-01-06 @ 21:06:23 Permalink Sport Kommentarer (0) Trackbacks ()


2010

Ett nytt år och här sitter jag och lyssnar på Navid Modiri & Gudarna.

För er som undrar så var jag i Göteborg hos min kära Simon från den 30:e till den 3:e. Första natten fick vi sova gratis på hotell, eftersom Simons tåg från Stockholm var 3,5 timme sent (jag fick sitta på centralen själv och vänta..) och vi då, enligt SJ, skulle missa sista båten till Asperö. Så så dumma är inte SJ som bjuder på en natts vistelse på ett superfint hotell+frukost!

Nyår firade vi hemma hos Simon med trevliga människor och god mat! Raketbilder kommer så småningom.. Under dessa fyra dagar i Göteborg hann jag även med att:
Leta och hitta lådor
Äta köttbullar på IKEA
Pärla
Pussla
Se Star Wars och Black Sheep
Åka spårvagn
Åka båt
Äta kinamat
Poppa popcorn
Plugga fysik
Fika
Handla godis på 4-gott
Gå/titta på Aeroseum
Halka
Skratta
Och en massa annat..

Imorgon ska jag till min storasyster i lund och plugga fysik. På torsdagen har jag d-dag och min lillasyster fyller även 13 år då. Hon börjar bli en stor flicka! Får väl gå och slå in presenten nu. Fast först ska jag se bronsmatchen mellan Sverige-Schweiz i Junior-VM.

Ha det bra.

/Karin

2010-01-05 @ 21:58:52 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0