Karin - det som inte dödar mig blir jag starkare av

Rekordmatchen!



Rekordmatch

Frölunda Indians - Färjestad BK
4 - 1

Gissa om jag är glad nu?!

Kan ni fatta. 31000 människor på läktaren. På en hockeymatch?!

Fredrik Pettersson matchens hjälte, helt klart! 3 mål och 1 assist. Kung.


JuniorVM har ju börjat också. Första matchen mot Tjeckien vann Sverige med 10-1 och andra mot Österrike med 7-3. Så det börjar ju bra om man säger som så. Nu väntar en match mot Ryssland den 30:e klockan 00.01.
Spännande värre. :)

/Karin
2009-12-28 @ 22:33:26 Permalink Sport Kommentarer (0) Trackbacks ()


Är det lördag idag?

Har kommit fram till att det är lördag. Verkligen inte lätt att hålla reda på dagarna när det är lov. Idag var jag på Nova Lund och skulle försöka hitta något på mellandagsrean. Det gick sådär. Jag hann inte äta någon frukost därför blev hela letandet bara jobbigt och jag var allmänt butter hela tiden... Jag lyckades till slut hitta en tröja på JC, så helt förjäves var det inte.

Vad jag hittat på mer denna lördag var att plugga fysik. Gick sedan en kvällspromenad med Kelvin och Jenny. Mycket trevligt. Imorgon ska jag fortsätta plugga fysik. Wiiiiiii! 



/Karin 
2009-12-26 @ 22:50:17 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jul i bilder

Jag har lovat bild på mina julklappar och så ska det bli, men jag lyckades även trycka in lite andra bilder. Bl a på vårt mycket originella pepparkaks"hus"!

  
Mitt och Simons mästerverk!

 
Här försöker min lillasyter få det att se ut som om hon dansar runt vår silverpyntade gran! Bredvid kan ni se en tjock tomte med svampljus som bakgrund.


Här är då mina julklappar:
Säsong 1, 3, 4 "vänner"
Brun kånken-väska
Halsband
Navid Modiri & Gudarna-skiva
Trosor
Pengar
Filmen "Yes man"
Ansiktsmasker
Kamera+fotoram
Malmö FF - Jubileumskalender
Malmö FF-tandborste
Parfym+Body lotion+Shower gel från "The Body Shop"
Chokladtomte
Läppbalsam
Fingervantar som kan omvandla till tumvantar
Pärlor (fick andra färger också)
Ett par superbraiga hörlurar

I julklappsleken lyckades jag få en färgskiftande gran, toalettpapper med hjärtan på och någon slgas guldgirlang.

Det jag är mest nöjd med eller gladast över är nog faktiskt min "Navid Modiri och Gudarna"-skiva. Ett helt underbart band!

/Karin
2009-12-25 @ 23:52:15 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jul

Då var julafton förbi och snart även juldagen. Julafton firades på det viset att först var mina kusiner (och mormor) hos oss och drack glögg och åt julgodis. De åkte lite innan 3 för att de tvunget skulle se Kalle Anka. Efter att min lillasyster och storebror tittat på Kalle Anka ett tag körde vi julklappsleken (jag tar förgivet att alla vet vad det innebär). Vi åt sedan julmat (här tar jag också förgivet att ni vet vad det innebär). Mätta och belåtna så knackade det på dörren*. Hunden min blev förstås tokig. Till slut delades klappar ut och jag kunde inte låta bli att känna mig lite bortskämd... Jag blev i alla fall väldigt nöjd med mina julklappar. Bild kommer senare.

Får väl snart gå och lägga mig om jag ska orka göra en massa fysik imorgon (och dagen efter det, och dagen efter det, och da...)..

*Lite intressant fakta sådär bara: Den yngsta som jag firar jul med är min lillasyster. Vår låtsastomte är/var min lillasyster.



/Karin

Och jag vill,
tända en stjärna till,
den som har frusit och gått fel i världen

2009-12-25 @ 21:37:25 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det där med julmat och Kalle Anka

"Imorgon är det julafton." Nähä?!
Nä, helt ärligt så har jag svårt för det där med julmat. För det första så är det ju inte speciellt gott.. Sen att man ska tvingas äta det massa gånger extra. Jag menar idag "provsmakade" vi skinkan (fråga mig inte varför). Efter julafton kommer vi ha en massa rester som måste ätas upp. Förstår inte varför vi alltid får rester. Borde man inte lära sig med åren att inte köpa så mycket? Tydligen inte.

Och sen är det där med Kalle Anka. Varje gång jag säger att ingen i min familj tittar på det blir folk så upprörda. Jag förstår inte det. Och kom inte och säg att det är en tradition. För i min familj är det inte en tradition. Punkt slut. Vill jag titta på Kalle Anka finns det på Youtube ;).



God jul!
/Karin

Outside the snow is falling
And friends are calling "Yoo Hoo"
Come on, it's lovely weather
For a sleigh ride together with you
2009-12-23 @ 20:03:00 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (1) Trackbacks ()


julnattvolley 2009

Jag har inte så mycket vettigt att skriva. Eller i lördags var jag på julnattvolley. Vi (Sekamehu) förlorade alla våra matcher, men den sista förlorade vi bara med en poäng! Och helt ärligt var detta nog det bästa lag vi haft på nattvolleyn! Det säger väl en del kanske.

Imorgon ska jag handla julklappar. Förhoppningsvis går bussen så att jag kan komma in till Lund. Men det är nog lugnt!


Träningsmatch


Domare Lollo och Emelie

/Karin
2009-12-20 @ 23:32:04 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Finfin dag!

Idag blev en finfin dag. Hade skolavslutning klockan 12. Där NV2D (musiklassen) sjöng och spelade (bl. a. på såg, flaskor och glas!). Det var otroligt coolt. Sen kom de 6 personer som var med i Team Olas lag i körslaget och sjöng. Kan berätta för er att en av dem är min mormors kusins barnbarn (det ska tydligen kallas brylling). Coolt? Njäe, det kan man väl inte påstå, men ändå!

Jag, Hedda, Emelie och Ulrika hade planerat att åka till Köpenhamn för att gå på Tivolis julmarknad denna fredag. Men med lite för mycket snökaos och lite för mycket Obama bestämde vi oss för att skita i det. Vi tog istället en tur till Helsingborg. Där mötte vi upp Lollo som fick bli vår lilla guide. Det slutade med att vi kikade på Lollos lägenhet (och lånade toaletten), delade på en 1/2kg chokladboll (den var inte liten vill jag lova!), såg ett sjukt coolt ljus/julspel, julhandlade lite, utnyttjade erbjudande på Tasty House. En väldigt lyckad dag alltså, trots snökaos med lite tågförseningar och annat spännande!



/Karin
2009-12-18 @ 21:54:43 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Snö, snö och åter snö!

Herregud vad det snöar. Här är säkert mer än 1 dm snö. Och vet ni vad? Detta är Skåne. Helt sjukt. Jag är helt överlycklig. Vill bara hoppa och skutta! Wiiii!

/Karin
2009-12-18 @ 09:44:16 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (1) Trackbacks ()


Aj

Usch. Drack precis ett glas treo. Det är verkligen inte gott, men det hjälper mot min huvudvärk i alla fall!

Idag åkte jag in till Lund lite onödigt tidigt, eftersom jag skulle ta den sista gardasilspruta. Men då visar det sig såklart att receptet gått ut. Så det blir att åka in till Lund på måndag igen. Lagom drygt bara.

Första lektionen hade jag gympa och då spelade vi bowling på bollhuset. Sjukt roligt, även om jag bara kom 2:a... På eftermiddagen, efter skolan, mötte jag Emma. Sen åkte vi bort till bollhuset (ja, jag var där 2 gånger idag) och var med på rugbyuttagning. Det ska nämligen vara en match mellan Spyken/Katte (Spyka Wolfes) och Polhem (Polhem Pirates) i mattrugby någon gång nästa år, även kallat Lund Super Bowl. Imorgon får jag reda på om jag kommer med i laget eller inte. Spännande värre. Jag kan ju berätta för er att jag har x antal blåmärken på mina knän och armar, men det är mysigt! :)



/Karin
2009-12-17 @ 22:09:05 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Och..aaandas..

Nu är det slut. Nu har jag inte fler prov detta året. Helt sjukt skönt, efter att ha haft minst ett prov varje vecka i 5 veckor. Sen att jag har fysikslutprov ca 5 dagar efter att vi börjat igen efter lovet är ju en helt annan sak. Jag menar, där är ju ett helt jullov imellan!

Simon var här i helgen. Vi gjorde ett vackert pepparkaks"hus". Ni ska få se bilder sen när det är helt klart. Hanna håller på och finslipar det med lite granar och sånt.

På fredag ska jag till Köpenhamn med Hedda, Ulrika och Emelie. Vi ska gå på julmarknaden inne på Tivoli. På lördag är det julnattvolley som gäller. Jag har lyckats lura med både Jenny och Emelie i Sekamehu-laget.

Jag hittade ingen vacker bild att avsluta med så ni får stå ut med ett sjukt roligt klipp isället! (Jag vet, det är gammalt, men det är så sjukt kul!)



/Karin

Det är inte i era ögon
Det är i vad ni ser

-Emil Jensen-
2009-12-16 @ 20:27:51 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Jag satt och kollade på en begravning på TV...

Nu är det Nobelfesten. Jag satt och kollade lite på det tillsammans med mamma och kom fram till att det måste vara en av de tråkigaste festerna som finns. De sitter ju bara där med raka ryggar och småler lite då och då. Känns ju som om ingen vågar göra något för att det kan vara opassande.



Imorgon är det luciatåg på skolan och Hedda ska vara med så det får man ju inte missa! Hade ju varit förbannat kul om hon hade råkat snubbla och sätta eld på någon, eller inte.. Får väl gå och lägga mig snart då, eftersom det börjar klockan 8 imorgon. Drygt? Ja.

/Karin

Jag säger George W Bush, kom och dansa med oss nu
Trots att du inte vann valet
Jag säger George, kom och dansa med oss nu

-Navid Modiri & Gudarna-
2009-12-10 @ 22:15:51 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (5) Trackbacks ()


Någon som har bra koll på kläder?



Lilla Melodifestivalen..? Tänker ni. Nej, jag lyssnar inte på sådan musik. Låten är dålig och killen som springer runt med hiphopkläder är mest patetisk. Men det är inte låten eller människorna jag vill visa er, utan det är hon som sjunger. Kolla hennes tröja. Jag tyckte den var väldigt fin och nu undrar jag om någon vet var man kan inhandla denna?

/Karin
2009-12-09 @ 22:09:37 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (3) Trackbacks ()


"Bara" ett matteprov kvar innan jullovet!

Jag tänkte väl försöka mig på att skriva ett vackert inlägg.

Idag började med biologiprov klockan 10.30. Det gick nog rätt bra tror jag. Var inte några speciellt svåra frågor, så förhoppningsvis får jag VG (eller ännu bättre; MVG) på detta provet. Får jag det slutar det nog med MVG i biologi A och det tackar man ju inte nej till.

När jag stod på centralen och väntade på bussen kom en styck Lollo och en styck Emma gåendes. Jag fick en kram av Lollo (välbehövlig sådan, eftersom vi inte träffats på aslänge!), sedan hade jag och Emma följe hem. Det slutade med att vi stod och pratade i ungefär en timme vid korsningen mellan Stanstorpskolan och kiffaplan (Kyrkheddinge IF's fotbollsplan för er som inte känner till området). Trevligt får jag la säga!

Här får ni en bild från Julös. (Det är han, den riktiga tomten. Jag lovar!)



/Karin

Du är min hjälte för du vågar vara rak
Du är min hjälte för du är precis så svag som jag
Kom och hjälp mig, jag behöver dig igen, igen, igen...

-Kent-
2009-12-09 @ 21:37:29 Permalink Vardag/Skoldagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens låt!



/Karin
2009-12-08 @ 22:25:20 Permalink Dagens Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu kommer det tomtar..

I helgen åkte jag och Filli på Julös. Vi dumpade oss själva i samma rum som de andra Staffanstorparna (våra före detta patrullisar). Vi hade inte så mycket julpynt i vårt rum, men vi hade en fet förstärkare som gjorde att vårt rum ändå var coolast ;).

Det blev en massa mys, julmat, guitar hero, singstar, buzz, poängjakt, kottletande, irländsk julafton, äta-mat-fort-lek och lite annat spännande!

Här får ni en av de jullåtar som jag lyckats få på huvudet denna helgen..



/Karin
2009-12-06 @ 20:49:08 Permalink Vardag/Inte skoldagar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Torsken Torsten luktar illa

Jag har tyvärr inte kunnat/hunnit skriva något ointressant inlägg på länge. Jag råkar ha oerhört mycket prov framför mig.

Fredag: Svenskaprov/uppsatsskrivning
Måndag: Japanskaprov på 8 kapitel
Onsdag: Biologiprov, där vi ska kunna alla djurgrupper och vad varje grupp innefattar. (Btw så kan jag berätta att min biologilärare är störd. Han begär att vi ska kunna en jävla massa, sen har han inte vett nog att gå igenom det vi ska kunna, utan istället dissikerar vi torsk..!?)

Sen att jag är borta halva helgen gör ju inte saken bättre (dock ska det bli roligt att vara borta!). Så ni kan förstå att jag är lite småstressad nu...

Ska strax på en välbehövlig promenad med Jenny och Kelvin. Ha det finfint!



/Karin

Sometimes we all have bad days
When everything feels far away
If you ever let me I do my best to bring you up again

-Salem Al Fakir-
2009-12-03 @ 19:09:45 Permalink Saker som inte passar in nån annanstans Kommentarer (5) Trackbacks ()


RSS 2.0